Mahtava koiraharrastusviikonloppu takana! Lauantaina olimme Rohmun pentuesisarusten kanssa treenailemassa lintujuttuja Huittisissa. Mielenkiintoinen päivä ja oli hieno nähdä, miten koira toimii. Mulle eka kerta mukana näissä jutuissa, joten ihmeteltävää riitti :D


Rompe seisoi hienosti fasaania


Kuvaajalla oli välillä vähän hidas laukaisinsormi, kun lintu ei meinannut mahtua kuviin...


Isäntä ja koira


Komee Rompe


Rohmu isäpappa-Tarkan kanssa

Muutama (sata) kuva tuli otettua, ne löytyy täältä. Kiva päivä, kiitos kaikille :)

Koiramainen viikonloppu jatkui sunnuntaina, kun ensin aamupäivällä kävin moikkaamassa Lissua, joka jäi vähän yllättäen perhepiiriin. Lissu on kotiutunut hyvin ja oli melkoisen iloinen nähdessään meidät. Tämän jälkeen saimme mukavia vieraita Forssasta, kun Jekku, Kamunkorven Muskotti-Masi tuli kyläilylle. Jekkua vähän trimmailtiin erkkaria varten, toivottavasti karva kestää nelisen viikkoa kuosissa. Jekku sai painia Rohmun kanssa ja vähän flirttailla mummulleen.


Jekusta on kasvanut komea nuorimies.

Hieno viikonloppu sai ihan mahtavan huipennuksen. Sunnuntai-iltana lähdimme Lunan (K. Peppi-Lotta) kanssa Ikaalisiin luolakokeisiin kokeilemaan A-tulosta. Odotukset eivät olleet ihan huipussaan, kun Luna ei ollut aikaisemmin edes kaivanut hiekkaa. Aateltiin kuitenkin, että kyllä se sen hiekan hoitelee, kun tykkää muutenkin kaivella. No niinhän se meni. Luna kaivoi hiekan melko ripeästi ja otti räväkän yhteyden kettuun. Haukku oli selvästi määrätietoisempaa kuin edellisessä kokeessa. Luna työskenteli ketun kanssa raivoisasti hetken, kunnes päätti lähteä etsimään toista reittiä ketulle. Tällä välin kettu lähtikin perään ja Luna tämän huomatessa säntäsi salamana takaisin. Koska sekä kettu, että koira liikkuivat putkessa kuin rasvatut salamat, kävi niin, että kettu pääsi kurvaamaan takaisin hakupesälle Luna perässään. Lopputilanne päätyi siihen, että kettu vetäytyi alkuahdingon viereiseen eteispesään ja Luna painoi samaan tilaan. Pesästä kun puuttuu ahdinko, oli tuomarin vähän pakkokin keskeyttää koe. Täytyy kyllä kehaista typyä, että vaikka vastassa oli kova kettu (jolla kuuleman mukaan tilillä useita koiranpureskeluja) ei Lunassa ollut mitään jälkiä eikä vekkejä. Näillä siis A49 ja melkein valio. Melkein siksi, että Lunalta puuttuu luonnonluolan tarkastus, jonne suunnataan ensi viikolla. Ensimmäinen Kamunkorven valio on siis vähää vaille ja kasvattaja meinaa pakahtua ylpeydestä :) Kiitos Anna!

Mulla ei ole tähän hätään kuvaa tuoreesta melkeinvaliosta, mutta lupaan ottaa kameran mukaan luonnonluolan tarkastukseen :) Annan blogiin ilmestyy varmasti lisää selostusta ja Lunan koearvostelu.