No hoh hoijaa. Kirjoitin kilometrin mittaisen blogipäivityksen ja kun painoin lähetä -nappia, kaikki hävis taivaan tuuliin. Epäreilua! Nyt sit laitan vaan lyhyesti.  Lisäsin 12.10. Lakun mh-kuvauksesta kuvia!

Paljon on tapahtunut ja kauheesti mulla olis asiaa :) Eilen parsonerkkarissa Krista paras narttu ja VSP! On mulla vaan niin hieno koira Koira, joka paranee vanhetessaan. Kiitos kaikille onnitteluista, mä olen vieläkin ihan niisk. On toi koira vaan sellanen epeli, että vaikka mä sen mistä naftaliinista kaivelen ja kuraojasta kaappaan mukaani kehään, niin se osaa siellä loistaa! Se on niin metsittynyt tänne maaseudulle, mutta kuitenkin tollanen showkoira. Ihana Krista. Koira, joka on muutamaa kuukautta vajaa vetsku tekee mulle tollasen tempun :) Aika mahtipäätös näyttelyuralle valioluokassa. Krista voitti kaikki nartut edellisen kerran erkkarissa 2004 puolentoista vuoden iässä ja nyt uusi voittonsa lähes kahdeksanvuotiaana.


Tuomarina englantilainen kasvattajatuomari Kim Denby-Gardner, kennel Ammanday. Kuva Leena Mäkelä


Kuva Leena Mäkelä

 

Erkkarissa pentukehässä myös Luna, Kamunkorven Peppi-Lotta. Luna ja Anna esiintyivät hienosti, mutta eivät sijoittuneet luokassaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.


Tuomari Colin Smithin käsittelyssä


Hienoa pönötystä


Kehän jälkeen on helppo hymyillä.

Erkkarista kirjoitin paljonkin siinä jonnekin hävinneessä edellisessä kirjoituksessa, mutta enpäs nyt jaksa enää sitä veivata. Tyydyn vain toteamaan, että hienot puitteet ja kiva näyttely.

Samana päivänä kun Krista loisti kehässä mun ensimmäinen kasvattamani pentue, Kristan lapset, täyttivät neljä vuotta. Jestas kun aika menee nopeasti. Suuren suuret onnittelut Ilona, Helmi, Hertta, Laila, Turo ja Hena!


Kamunkorven Hulda Huoleton, Laila


Kamunkorven Hienohelma, Helmi

 

Muutama viikko takaperin vietimme viikonlopun parsonleirillä. Kokoonpanona meillä oli kaksi tenavaa ja neljä koiraa. Vaikeista alkuasetelmista huolimatta selviydyimme mukiinmenevästi ja luulisin, ettemme aiheuttaneet suurempaa pahennusta. Leirin ehdoton kohokohta oli MH-kuvaus. Kuvaus oli epävirallinen, mutta kuvaus suoritettiin aivan virallisen kuvauksen mukaisesti aina oikeaa tuomaria myöden. Meidän laumasta kuvaukseen osallistui Laku, sillä tuomari oli aina halunnut mahdollisuuden saksanmetsästysterrierin kuvaamiseen ihan vaan silkasta mielenkiinnosta. Laku oli huippu! Se ei pelännyt tai hötkyillyt, ei käyttäytynyt aggressiivisesti ja palautui kaikesta nopeasti. Lakun MH-kuvauksen voi lukea täältä (pdf). Seuraavassa kuvia kuvauksesta. Kaikki kuvat ottanut Lasse Jansson. Kiitos Lasselle kuvista.


Laku leikityksessä


Laku haalarilla. Laku ei pelännyt haalaria yhtään, mutta eipä se siitä juuri ollut kiinnostunutkaan. Eli maininta tuli siitä syystä kohtaan menee haalarin luo vasta omistajan houkuteltua. Tää johtu siitä, että koira lähti pusikkoon haistelemaan mielenkiintoisempia hajuja kun totesi olevan vapaana, eikä mitään tapahtunut :DD


Laku räminälllä. Hyvä ajoitus kuvaajalla! Eli mä päästän remmistä irti kun ääni kuuluu. Ei näköjään koiralla ole edes häntä laskenut.


Laku aaveella.

En tiedä kuinka paljon kuvaukseen vaikutti Lakun ikä, eli MH-kuvaus on tarkoitettu pääsääntöisesti nuorille koirille, jolla ei ole vielä niin paljoa elämänkokemusta. Ja Laku on nyt 5 v. No, siitä huolimatta mä olin todella ylpeä tosta hullusta mustasta. Tuomarin sanoin äärettömän itsevarma ja sosiaalinen koira :)

Itse asiassa kaikki kuusi kuvaukseen osallistunutta parsonia käyttäytyi hienosti. Hyvähermoista porukkaa! Jos MH-testi kiinnostaa, ainakin tässä hyvä linkki aiheesta.


Kamu leireilee, kuva Lasse Jansson


Krista leireilee, kuva Lasse Jansson

 

Eikä siinä vielä kaikki! Meille tulee pentuja. Nekku on astutettu Ossilla ja pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 44. Nekku on ultrattu tiineeksi ja useampi pentu siellä näkyi. Nyt vaan odotellaan. Lisäinfoa pennuista pentu-sivulta. Muutama kuva rakastavaisten treffeiltä:


Eli karvaisia trikkipentuja tulossa :)

Muistinkohan mä nyt kaiken mitä ekalla kerralla kirjoitin? Edes osittain? No lisäillään jos jotain oleellista unohtui :)