Viime sunnuntaina olimme näyttelyssä Tampereella Kristan ja Lunan kanssa. Siinä mielessä vähän erikoinen näyttely, että ekaa kertaa ikinä mä meinasin (huom. meinasin) menettää malttini kehässä. Esitin kaverini koiraa Konnaa urosten junnuluokassa ja Konna sai hylsyn siitä syystä, että sen turkissa oli pilkutusta. Siis vielä hieman niukan karvan alta kuulsi ticking. Jokainen parsonihminen varmaan tietää mistä puhutaan. Mutta että siis siitä syystä hylätty. No, mä esitin vastalauseen ja sanoin kehäsihteerille, että en hyväksy hylättyä arvosanaa tälläisestä syystä. Paikalle kutsuttiin kennelpiirin näyttelyohjaaja ja rotumääritelmä, josta tuomarille selvennettiin, että Suomessa väri rungossa ja ticking eivät ole hylkääviä virheitä. Näyttelyohjaaja oli sitä mieltä, että tuomari saa hylätä koiran ihan mistä syystä tahansa jos niin haluaa. Rotumääritelmällä ei siis ole tämän kanssa mitään tekemistä. Lisäksi näyttelyohjaaja mainitsi, että aina kun näyttelyihin tilataan näitä "vinkuintialaisia"-tuomareita, on siinä riskinsä, että he eivät tunne ko. rodun rotumääritelmää. No just. Ja me maksamme tästä 40 euroa per koira?!? Kiva. Konnan arvosanaa tämä kaikki ei muuttanut, mutta ehkäpä muutama muu hylsy jäi jakamatta? Mä en jaksa näyttelyitä ihan kauheen vakavasti ottaa, mutta joku roti sentään!

Junnunartuissa Luna (K. Peppi-Lotta) teki ensiesiintymisen kehässä saaden erin ja ollen luokkansa kolmonen. Hieno aloitus! Krista esiintyi ekaa kertaa vetsukehässä. Mä en uskaltanut viedä sitä enää kehään sen jälkeen kun olin mouhonnut tuomarille, joten Anna-Mari taitavasti handlasi Kristan. Oli kyllä kiva seurata ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen koiraani kehänlaidalta. Ja hienosti niillä menikin, Krista oli ROP-vetsku ja lopulta PN-1 ja VSP. Kaikilla koirilla tais olla keskenään melkein samanlaiset arvostelut, mutta Kristalla viimeinen lause kuului, että koira on kunniaksi rodulleen ja omistajalleen <3 Aika ihana. Niin ja Lunalla kehutiin pyllylihaksia :D

Muutama kuva tuli otettua, tottakai :) Ne löytyvät täältä. Tähän muutama:


Krista kehässä


Hylsyn saanut Konna, Ulvomäen Ärripurri

Lunasta mulla ei ollut kuin yksi kuva niistä pyllylihaksista, mutta laitetaan tähän hyvä kuva viikon takaa, kun trimmasimme tytön kuntoon:

Ja vielä kuva Lunasta irroittelemassa

 

Meillä tämä viikko on mennyt sairaalassa jälkikasvun kanssa, joten jos multa on jäänyt vastaamatta sähköposteihin tai muihin viesteihin, niin sortsit vaan, laitan kun ehdin. Vähän on ollut taas säätämistä tän lauman kanssa, että kaikki osapuolet ovat saaneet tarvittavan huolenpidon.

Tsempitykset myös Ossille (K. Kettu Kuittaa), joka on viettänyt aikaa koirasairaalassa yritettyään syödä kyyn. Ja huonostihan siinä kävi. Nyt Ossi on jo paranemaan päin.