Tänään oltiin Parkanossa näytillä Elvan (K. Kapakkaruusu) kanssa. Tää oli Elvan eka näyttely ja mua jännitti pitkästä aikaa näyttelyssä ihan todenteolla, että mitenkähän Valkoisen Amatsonin mahtaa käydä :D No, hyvin kävi. Elva yllätti ihan totaalisesti meikäläisen (ja varmaan pari muutakin...) saamalla erin ja sa:n, ollen paras narttu ja loppujen lopuksi vielä rotunsa paras. Oli aika epätodellista. Elva on kyllä nätti koira, joskin hieman (!!) kookas. Sellasen ison uroksen kokoinen :D Tämän lisäksi Elvan esiintyminen oli vähän sellaista luonnonlapsi -meininkiä, mutta näköjään upposi tähän tuomariin. Ryhmäkehiin ei todellakaan mehut enää riittäneet, sen verran odottamatonta menestys oli. Mä kun olisin ollut ihan tyytyväinen siihen siniseen tai ehkä jopa keltaiseen nauhaan.

Elvan arvostelu kuului tuomari Tanya Ahlman-Stockmarin mukaan seuraavasti: Erinomainen pää ja ilme vahvalla alaleualla. Oikeat rungon mittasuhteet ja raajakorkeus. Oikea rungon voimakkuus. Hyvä raajaluusto. Oikeanlaatuinen karvapeite. Rodunomaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Riittävän vakaa ylälinja. Erinomainen pigmentti. Malttaessaan liikkuu tasapainoisesti.

Sanaakaan ei koosta, vaikka koiran mittasi. Mikähän mahtoi olla tulos... Tuomari mittasi kaikki koirat ja ainakin parille urokselle tuli sanomista koosta. Tuomari kohteli koiria ja esittäjiä mukavasti ja tästäkin syystä näyttelystä jäi ihan kiva maku. Elvan ohjaksissa oli Matleena, joka oli myös ekaa kertaa koiransa tavoin kehässä. Aika kiva startti molemmille :) Tuomari ei lainkaan hikeentynyt vaikka eräskin kokenut handleri lähti kiertämään kehää väärään suuntaan :D

Näyttelyssä oli myös Elvan veli Ossi, K. Kettu Kuittaa. Ossi sai erin ja sa:n ja oli lopulta pu-3. Hienoa Ossi. Ossille tuli mainintaa reilusta koosta, muuten hyvä arvostelu. Meidän porukasta ensiesiintymisen vetskukehissä teki Alma ollen Rop-vetsku ja PN-2 ja pennuissa Ruu oli Rop-pentu. Eli kokonaisuudessaan varsin onnistunut reissu.

Ja sit kuvia. Mun kuvaamiset meni vähän niin ja näin, kun kädet tärisi jännityksestä.


Elva seisoi tuomarille kun seurasi viereisen kehän touhuja


Tämän parempaa poseerauskuvaa ei saanut...


Rop&Vsp-kuvassa Elva meinas syödä Maunon herkut ja pysyi paikallaan vain, kun Matleena repi sitä takajalasta.


Ossi tuomarin syynissä


Elva ja pytyt


 

Muutama kuva täällä. Valitettavasti olin niin jäässä (noin niiku kuvainnollisesti) puolet näyttelystä, että ei tullut ees mieleen kuvata muita kehässä olleita koiria. Ehkä joku toinen kerta...

 

Loppuun vielä synttärionnitteluita P-pennuille, jotka huomenna täyttävät kokonaisen vuoden! Onnea Remu, Pete, Luna, Ulpu ja Bambu! Näistä kuvista alkaa siis oleen kohta vuoden verran aikaa :)


Luna, Bambu ja Ulpu


Remu ja Pete