Eilen vietettiin lähes erittäin hyvä päivä Tampereen näyttelyssä. Meitä oli mukava määrä ja seuraavassa erittäin hyvät tulokset:

  • Kamunkorven Harrikka jun EH
  • Kamunkorven Hilla-Ilona jun EH
  • Kamunkorven Hulda Huoleton jun EH
  • Kamunkorven Hilppatirppa nuo EH
  • Ninacan Christa val EH/2
  • McAllister's Special Edition jun EH
  • Foxbury's Double-O-Seven nuo EH/3
  • Elio Da Roseira Brava käy EH/3

Ja koska tulokset olivat vain lähes erittäin hyviä, vielä hienosti:

  • Kamunkorven Teuvo Tursas jun ERI/2

Tuomari Monique Van Brempt antoi EH:n jos koiralta puuttui pigmenttiä silmänympäriltä. Pöydällä hän selitti mulle, että nuorille koirille sen saattaa antaa vielä anteeksi, mutta olisittepa nähneet tuomarin silmät kuinka ne pyörivät epäuskoisina silmämunat vilkkuen kun vein Kristan pöydälle ja sanoin sen olevan viisi. Ja päivitteli kyseessä olevan valioluokka... No, enpä tästä vahingosta edes viisastunut vaan halusin esittää kasvattajaluokan, koska mulla oli siihen eka kertaa mahdollisuus ja vieläpä KV-näyttelyssä. Luokassa olivat Teukka, Turo, Ilona ja Laila ja näistähän kolmella ei ole toisessa silmässä täydellistä pigmenttiä. Tuomarin arvostelu ei ollut mairitteleva, eikä halunnut antaa KP:ta. Sen sijaan halusi varoittaa minua kasvatukseni suunnasta, kun koirilla on hieman puutteellinen pigmentti. Myös hännistä halusi varoittaa, kun kahdella suora, yhdellä kippura ja yhdellä siitä välistä. Ei kuulemma ollenkaan yhtenäistä:) Voin ihan julkisesti mokata itseni ja kertoa, että mulla tulee koiran jalostuksessa muutama muukin seikka ennen silmänympäryspigmenttiä ja hännänasentoa (niitä tietenkään väheksymättä), joten ei se arvostelu sinällään harmittanut. Paikkansahan se piti! Tässä kuva mun ryhmärämästä :)

1381942.jpg

 

Kamunkorven Teuvo Tursas:

1381943.jpg

 

Kamunkorven Hilla-Ilona:

1381945.jpg

Kiitos Kaleville kuvista!

Vielä tuosta pigmentistä. Pidän koirista joilla on hyvä pigmentti, mutta koiralla se on paljon muutakin kuin silmänympärys. Jos silmänympäryspigmentti on puutteellinen, ei siitä voi vetää johtopäätöstä, että koiralla olisi huono pigmentti. Tämä vaan lisäyksenä, ettei joku nyt luule, että mä haluun kasvattaa jotain albiinokoiria.

Lisätty kuvia 20.3. Nämä kuvat pöllitty Maican kalleriasta

Turo (K. Harrikka) pöydällä:

1389950.jpg

 

Teukka (K. Teuvo Tursas) seisoo:

1389952.jpg

 

Ilona (K. Hilla-Ilona):

1389953.jpg

 

Ilona fiilistelee:

1389954.jpg

 

Laila (K. Hulda Huoleton)  liikkeessä:

1389955.jpg

 

Elio Da Roseira Brava:

1389951.jpg